Over Early Minute

Early Minute is in 1980 opgericht door Bas Gravendeel. Bas is expert in vermogenselektronica, elektromagnetische velden, EMC en hoogspanningstechniek, systeemtechniek, DC-schakelaars, plasmafysica, vacuümtechniek en safety management.

Bas was hoofd Elektrische Systemen bij de Betuweroute en hoofd van de ontwikkelgroep vermogenselektronica en regeltechniek voor tractie en industrie bij Holec Ridderkerk. Daarnaast was hij specialist DC-schakelaars bij Holec.

Early Minute neemt deel in het bedrijf EM Power Systems, architect van elektrische groot vermogen interfaces. EM Power Systems is leider in kennis van de nieuwste vermogenstechnieken, van systeemanalyse en integratie. Maar ook in het management van productontwikkeling en industrialisatie.

Early Minute is mede oprichter van de vereniging Elektro Magnetische Vermogens Techniek (EMVT). De Vereniging EMVT stimuleert de ontwikkeling van nieuwe kennis en producten waarin vermogenselektronica en elektromagnetisme een centrale rol speelt.

Early Minute is deelnemer van KING (Kennis IN het Groot) van Rijkswaterstaat en ProRail, King richt zich op de ontwikkeling en uitwisseling van de kennis over projectmanagement die wordt opgedaan bij de realisatie van grote infrastructuurprojecten.

EM neemt deel in Kleefklimmen, het systeem waarmee met magnetisch gereedschap tegen stalen oppervlakken wordt geklommen.