Tractie

Early Minute richt zich in de tractiemarkt op zowel het rollend materieel als de infrastructuur. In de tractie komen alle kennisgebieden van Early Minute samen: schakelaars, elektromagnetische velden, EMC, hoogspanningstechniek, plasmafysica, productinnovatie, safety management, systeemtechniek en vermogenselektronica.

Railinfrastructuur
HAAS-ASSOCIATIE15Bij railinfrastructuur gaat het om bovenleidingen, schakelaars en beveiligingssystemen. Met de komst van 25kV, 50Hz bovenleidingsspanning is EMC een steeds belangrijker aandachtspunt. Dat geldt niet alleen voor het 25 kV systeem zelf, maar ook voor de wisselwerking tussen een 25 kV systeem en een standaard 1500 V systeem. Systeemkennis is hierbij een vereiste. Early Minute heeft deze kennis en daarnaast een flinke dosis ervaring om de meest complexe configuraties te doorgronden. Early Minute helpt uw probleem te analyseren, metingen te verrichten en oplossingen te implementeren.

Safety cases
Naast elektromagnetische vragen treden bij het ontwerpen en bouwen van infrastructuur ook veiligheidsaspecten op. Early Minute is ook op dit terrein uw betrouwbare expert. Early Minute heeft veiligheidsplannen opgesteld of doorgelicht voor verschillende grote infraprojecten, zoals bijvoorbeeld RandstadRail.

Rollend materieel
KoploperEarly Minute richt zich op zowel nieuwbouw, als onderhoud als beheer en renovatie (refurbishment) van het rollend materieel. Early Minute kan worden ingezet in elke fase van het ontwikkelingstraject. Daarvoor begeeft Early Minute zich net zo makkelijk op de R&D-afdeling van de leverancier als in de werkplaats van de eindklant of op testritten. Early Minute is voor alle lagen in de organisatie een gedegen aanspreekpunt. Zeker als het problemen van het materieel bij de eindklant betreft is tijdsdruk een factor. Early Minute is zich zeer bewust van de belangen in deze kapitaalgoederenmarkt en kan uitstekend met deze druk omgaan.